Nick Cooiman start bij SportsCloud

SportsCloud heeft Nick Cooiman aan het team toegevoegd. Cooiman is begin februari van start gegaan als esports en gaming marketeer. Daarmee voegt SportsCloud een talentvolle en, binnen het esports domein, ervaren kracht toe om samen met het team van digitale specialisten de markt verder tot ontwikkeling te brengen.

Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Cooiman al veel ervaring opgedaan in deze snelgroeiende markt. Na zijn studie commerciële economie voerde hij projecten uit voor onder andere FC Schalke 04, Puma en Snickers. Daarnaast was Cooiman van 2017 tot 2020 esporter van VVV-Venlo, waar hij actief is en blijft als begeleider voor de esporters, activaties, partnerships en events.

''Na het behalen van een 5e plek in de eDivisie met VVV-Venlo is het altijd een bewuste keuze geweest om te stoppen als esporter om mij verder te ontwikkelen als marketeer in de wereld van esports/gaming. Voor mij is het een geweldige stap dat ik bij SportsCloud met een team van specialisten ga werken aan nationale esports/gaming projecten. Ik kijk er naar uit om met mijn kennis en ervaring SportsCloud verder te laten groeien.'' Aldus Nick Cooiman.

Ook Robin Sweegers, esports en gaming directeur van SportsCloud, is verheugd met de komst van Cooiman. “Wij zijn zeer verheugd met de toevoeging van Nick aan ons team. Hij brengt kennis, ervaring en een relevant netwerk binnen de markt met zich mee. Daarmee was hij de perfecte kandidaat om samen met het team van digitale specialisten invulling te geven aan de lopende esports en gaming projecten en de markt verder tot ontwikkeling te brengen.”