Summer of Esports in Rotterdam

Esports en gaming zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Daarom transformeert Rotterdam deze zomer in de hoofdstad van sport en gaming. Onder de noemer 'Summer of Esports' worden op diverse locaties in de stad een compleet programma van esports uitgerold.

Als initiatiefnemer is SportsCloud betrokken bij de Summer of Esports in Rotterdam. De havenstad transformeert deze zomer in de hoofdstad van sport en gaming. Leeftijd en game ervaring spelen geen rol want voor iedereen is er een prachtig aanbod. Of deelnemers nu een virtuele koers willen rijden naast Laurens ten Dam op het SS Rotterdam, samen met Emma Heesters een JustDance! (Ubisoft) battle aan willen gaan boven op de Euromast of een FIFA (EA) challenge aangaan midden op het veld van Sparta Rotterdam, er is voor ieder wat wils. Dit allen om deze zomer toch de stad bij elkaar te brengen op het snijvlak van gaming en sport.

Iedere dag komen de werelden van sport en gaming steeds dichter bij elkaar. Het is een manier van samenkomen en nieuwe verbindingen maken. Samen! De vooruitstrevende stad Rotterdam ontdekt steeds meer de kracht van de combinatie tussen sport en gaming, ook in deze bijzondere tijden. Daarom pakken wij samen met Rotterdam de handschoen op en bieden we iedere Rotterdammer de kans om deel te nemen aan het prachtige programma van de Summer of Esports.

Naast de Summer of Esports is SportsCloud ook de kartrekker bij een ander initiatief in Rotterdam, namelijk de Rotterdam Gate Games. Dit is een traject dat in Augustus live gaat om de verenigingen te ondersteunen & stimuleren en samen met haar leden aan de slag te gaan met esports & gaming. Het enthousiasme van de leden wordt ingezet om gaming activiteiten deel te maken van de vereniging van de toekomst.